Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 25.10.2019)
O tři a půl roku starší sourozenec Posledního důvodu, a dost mu podobný. Sled jednotlivých obrazů, scének a vtipů s podobnými náměty a v podstatě stejné herecké obsazení, které tu podobnost ještě zvyšuje. Jen v tomto případě to na mě nezapůsobilo tak vtipně, trefně a působivě jako onen Poslední důvod. Spojuji to i s méně jednotnou linkou všechny scény propojující.
(zadáno: 5.10.2013)
Prostě to není divadlo.
Hudebně je to skvělé. Ale zvuk je strašný, zpravidla, jak začne zpívat víc než jeden, tak je to o hádání toho, co zrovna vlastně chce/nechce...
A proti dvěma starším bratříčkům tak nějak méně zajímavé.
(zadáno: 5.10.2013)
Je prostě katastrofální, co s dobrým muzikálem v Karlíně dokázali udělat. To hudební nastudování úplně zabilo původní hudbu, která je výborná, katastrofické texty tomu jen napomohly. Výprava byla sice výpravná, ale absolutně nezajímavá, vlastně nudná. A fakt hodně tomu ublížily i výkony - katastrofální M. Vojtko a špatná a nezajímavá Kamila Nývltová - na hlavní roli nebetyčně málo charisma - jakéhokoli.
(zadáno: 6.3.2020)
Působivé jevištní ztvárnění silného tématu (vedle velmi efektní scény i výrazná hudba a zvuky, či světelná režie) - spíš než jednotlivých příběhů, z nichž po prvním zhlédnutí zůstávají hlavně střípky - společně se skvělým hereckým výkonem Johany Schmidtmajerové vytváří výraznou inscenaci, která zanechává silné dojmy a na kterou se vyplatí vrátit vícekrát. Bez ohledu na to, jak náročné a "depresivní" téma zpracovává. (Mrzí jen nevhodné umístění obrazovky s titulky, zvlášť v momentech, kdy hovoří více hlasů současně.)
(zadáno: 20.8.2015)
85% - Inscenace těží především z výborných výkonů, zejména J. Dvořáka, I. Uhlířové a O. Brouska, který ve hře skvěle interpretuje Mozartovu hudbu, nápad s loutkami byl efektní a celkem zajímavý, ale řekla bych, že i poměrně nejasný.
(zadáno: 15.9.2019)
Viděno už v upravené verzi v podobě v podstatě jakéhosi scénického čtení, nezbývá než říct, že bych ráda někdy viděla zase plnou verzi. Protože je to skvělý příběh a výborné výkony obou obsazených hereček, i v té verzi scénického čtení.
(zadáno: 13.3.2019)
Od inscenace označované za jeden ze sukcesů sezóny jsem očekávala víc. Hra je skvělá, herecké výkony výborné, ale scénické provedení mě nezaujalo zdaleka tak, jak jsem čekala. - Čekala jsem výtvarně zajímavější výpravu i scény halucinací a zjevení. (Ty na mě působily až chudě a nezajímavě, což považuji za škodu.) Čekala jsem i zajímavější režijní pojetí. - Takže ve výsledku oceňuji odvahu uvést takhle dlouhou hru (která uteče skutečně velmi rychle, vázne až úplný závěr) a v podstatě klasické provedení.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 1.5.2014)
(Marešová, Novotný, Vitázek, Marek, Uličník, Károlyi-Konečná, Kříž, Bartůněk, Vaněk, Šemík, Jackuliak)
Chtě nechtě první, co si vybavím, je strašně přeplácaná scéna a projekce, některé podoby jsem asi úplně nepobrala. Bohaté kostýmy se hodily, ale zbytek...
Hudba je dobrá, jen na první poslech příliš nezaujme. Výborné byly výkony - Novotný, Vitázek, Marešová i další.
Největší chybu bych rozhodně viděla v tom, co to vlastně mělo být. Proč se to jmenovalo Antoinetta? To je dost zavádějící název, vezmeme-li v úvahu, že ona tak nějak nebyla hlavní postava. Ale kdo byl? Co přesně chtěli říct?
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 3.10.2016)
Doporučila bych jako rodinné letní představení - jako takové je to dobré a příjemné. Zvlášť hodnotný umělecký zážitek bych ale neočekávala.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 30.9.2020)
75%
První polovina inscenace je výborná - skvěle načasované vtipy, výstupy, výborné herecké výkony celého velmi dobře sehraného obsazení, v němž nikdo výrazně nevyčnívá. V druhé jsem měla v několika momentech pocit, že se v tom "zmatku" na jevišti ztrácím i já.
(zadáno: 17.11.2019)
Fascinující příběh, velmi sympaticky a působivě inscenovaný – výborné žánrové uchopení, které při převyprávění životního osudu výrazně pracuje s humorem (leckdy značně černým), ale nejen s ním, i působivá, ve své podstatě jednoduchá scéna. Výborné herecké výkony v čele s Jakubem Albrechtem, skvělým nejen s ohledem na fyzický výkon, který předvádí.
(zadáno: 21.11.2018)
Naprosto skvělá výprava, neuvěřitelně energické choreografie, u nichž nesmírně potěší chuť, nadšení a souhra celé, i dětské, company. Dobré výkony - skvělý Adam Gazdík, moc dobrý Jonáš Florián, dobří Jan Mazák, Robert Jícha, méně výrazný Josef Gazdík, V. Matušovová a J.Gazdíková slabší po pěvecké stránce.
A k tomu všemu zoufale nezábavné dílo. Nijaká hudba, příběh ničím nový a podaný dokonale nezáživně. Tatam je energie, chuť a zábava loňského, navíc tolik podobného Děsného pátku. A ke srovnání s Mary Poppins - samo divadlo by udělalo lépe, kdyby s ním vůbec nezačínalo.
(zadáno: 22.2.2020)
Povedený kousek na plzeňské scéně. Podařil se překlad, výprava. Jaromír Dezort, Lukáš Ondruš, Lucie Zvoníková i Martin Davídek a Ludmila Molínová jsou skvělí. Přesto tomu k dokonalosti ještě kousek chybí. Ať už perfektní a nezapomenutelné choreografie a fenomenální Billy (Miloslav Frýdl byl skvělý herecky, podal obstojný taneční výkon, ale pěvecky mu to opravdu nesedlo), nebo i bezchybné vypointování jednotlivých situací, zejména činoherních scén - ani to nebylo vždy bez chyb.
(zadáno: 26.3.2017)
67% - Příběh zajímavý, poeticky a zvláštně řešený, byť někdy až trochu moc střihově a zmateně, když se soustředil spíš na jednotlivé scény, než na plynulý příběh - což zdůraznilo i natáčení filmu. Skvělé výkony, zejména T. Vilhelmové.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 19.11.2017)
Hra je sympatická a milá, pobaví a potěší. Iva Janžurová je výborná a Igor Orozovič jí zdatně sekunduje. Chápu výběr hry i důvody, proč se hraje, jak se hraje - aby naprosto vyniklo herectví Ivy Janžurové v dostatečné míře, ale sneslo by to výrazné zkrácení, protože je to velmi, velmi dlouhé a upovídané.
(zadáno: 5.10.2013)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>