Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 3.4.2013)
Pěkná připomínka významných prvorepublikových architektů poněkud netradiční hudební formou. Všechny písně se mi líbily a obecně hudební složka této hry je povedená. Nicméně musím přiznat, že jsem čekal i trochu něco více, jak o životě a díle daných osobností tak v rámci vyznění inscenace. A jelikož o architektuře nic moc nevím, tak některé narážky mi poněkud unikaly. Ostatním doporučuji předem si nastudovat životopisy Gočára, Plečnika a Janáka. Celkově stojí za vidění, hlavně kvůli originálnímu zpracování. V součtu za mě 65%.
(zadáno: 21.3.2013)
Hlavní pochvala zde patří hercům. V první řadě M. Pechlátovi a L. Žáčkové, ale stydět se rozhodně nemusí ani I. Bareš a K. Holanová. Dle mého názoru z toho co mohli, vytěžili maximum a představení posunuli o řád výše, než by si zasloužilo. Je zde několik velmi dobrých momentů, např. v první půli opilecká scéna M. Pechláta nebo ve druhé výstup I. Bareše při diskusi o prodeji statku. Ale na druhou stranu také spousta nevýrazných míst. Určité poselství o životním bilancování, vyrovnání se se stářím a smysluplností doposud vykonaného, to vše zde je. Ale divadelní zážitek se díky tomu nedostavil.
(zadáno: 5.3.2013)
Rozhodně kvituji, že se na Vinohradech pustili i do něčeho jiného mimo komediální žánr. Text této hry není lehký a proto je důležité udržet divákovu pozornost. To se zde myslím vcelku podařilo. Ale první část hodnotím jako slabší, méně emočně výraznou. Většinou jsem jen bez většího zaujetí sledoval probíhající děj. Výkon L. Veselého mě tolik nestrhl a nikdo jiný v ní příliš nehrál. Druhá část je výrazně lepší, s o poznání větším nábojem. D. Havlová a R. Zach zde dokazují, že umí zahrát velmi dobře. Z ostatních herců mě velmi mile překvapila hlavně D. Kolářová.
(zadáno: 28.2.2013)
Nadějný začátek a vydařený konec. Mezi tím pro mě hra bohužel občas sklouzávala k šedému průměru. Samotný příběh hry je určitě zajímavý a věrohodně reálný. Problematika přistěhovalectví, začlenění do společnosti, ústup od snů a propadání pesimismu. To vše je zde velmi dobře znázorněno. Celkové zpracování i herecké výkony nejsou vůbec špatné, ale nelze se zbavit dojmu, že obojí má ještě rezervu. Pocit jistého mrazení či většího vtažení do hry se nedostavil, na druhou stranu jsem se nijak nenudil a zklamán určitě nejsem.
(zadáno: 19.2.2013)
Příjemná, nenáročná hra, která neurazí. Občas se zasmějete, celkově se určitě pobavíte a budete odcházet s tím, že jste viděli docela povedené divadlo. Bohužel předloha není z nejlepších a s daným textem lze asi jen těžko udělat něco výraznějšího či silnějšího. Pánové T. Töpfer a V. Preiss hrají dle mého soudu velmi dobře a společně jim to opravdu klape. Být tam místo nich někdo jiný, tak to mohlo dopadnout daleko hůře. Oba dva udrželi moji pozornost, nenudil jsem se a návštěvy rozhodně nelituji.
(zadáno: 29.1.2013)
Inscenace, která neurazí. Dobře ztvárněný život slavného myslitele, který mě sice výrazně nezasáhl, ale rozhodně ani nenudil a pro mě, jako neznalého detailů v jeho životě, přinesl i leccos zajímavého. Líbilo se mi také zpracování scény a hudební doprovodná čísla. Herecky pak v hlavní roli nezklamal M. Mejzlík, kterého dobře doplňovali I. Lupták a R. Zach.
(zadáno: 23.1.2013)
Docela těžší hra, která není úplně jednoduchá na pochopení a vyžaduje od diváka maximální pozornost a soustředění. Přesto si myslím, že se ji zde povedlo zpracovat vcelku dobře. Posunutí do současnosti hře nijak neuškodilo a zobrazované témata jsou stále aktuální, byť možná ne přímo v našem evropském kontextu. Pochvalu zaslouží oba hlavní představitelé, tedy A. Bilík a F. Kaňkovský. Jsou to oni kdo drží hru na vyšší úrovni. Krom nich pak ještě vyniknul M. Nechvátal, který zahrál též velmi dobře. Nemůžu říct, že by mě hra výrazně strhla a odcházel jsem nadšen, ale i tak se mi hra líbila.
(zadáno: 22.11.2012)
Chválim především živou hudbu a prakticky veškeré písně a hudební vystoupení. Především Radek Valenta, který se hlavní role zhostil více než dobře, ale celkově hlavní čtveřice, tedy i K. Šildová, R. Zima a B. Valentová, zazpívala skvěle. V tomto směru tedy žádná negativa. Bohužel ale ta výplň mezi tím je opravdu pouze výplň, vesměs průměrná až slabá. Většinou pro mě představovala jen čekání na další song. Rozhodně by z toho bylo moc pěkné 90 minutové pásmo písní od Suchého a Šlitra, ale 2,5 hodinová inscenace se na tomto utáhnout nedá.
(zadáno: 23.10.2012)
Z této inscenace jsem trochu rozpačitý. Na jedné straně jistě zajímavé téma, vtipné momenty, několik povedených scén, jak z hlediska dialogů tak hereckých výkonů. Na straně druhé jsem nepociťoval nějaký zápal a větší vtažení do příběhu. Chyběl mi zájem o to co bude dál a jak to vlastně celé dopadne. Herecky zaujal pouze J. Ornest a pak v menších rolích L. Hampl a M. Mejzlík. Celkově jsem odcházel s pocitem, že to nebylo špatné, ale kdybych to neviděl, o mnoho bych nepřišel.
(zadáno: 24.9.2012)
Příjemná a nenáročná hra, která trefně reflektuje současné "lehce" vnucující praktiky všemožných prodejců a vtipně parafrázuje příběh "jak hloupý Honza do světa přišel". Nejedná se sice o něco hlubšího, co by ve mě zanechalo větší dojem, ale zároveň to neurazí a naopak snad i trochu donutí k zamyšlení. Po herecké stránce dobře odvedená práce, hlavně se mi líbil F. Kaňkovský v hlavní roli Honzíka. Kdo navštíví tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 20.9.2012)
Hra dle mého názoru opravdu dobře vykresluje atmosféru zapadlého kraje, kde je problém sehnat práci a nyní to vypadá, že i zdejší tradiční fabrika bude zavírat. Bezmoc se s tímto vypořádat a odvíjející se nechuť k životu či pesimismus, je zde znázorněno a zahráno velmi dobře. Chválím především T. Medveckou a J. Hartla, kteří mě zaujali nejvíce. Nicméně o moc více jsem si z této hry neodnesl. Ostatní části jsou zajímavé, ale řekl bych trochu nedotažené či jim prostě chybí větší náboj a lepší kompozice v příběhu. Celkově 65%.
(zadáno: 24.7.2012)
Nemohu nepřiznat, že většinu představení jsem se dobře bavil. Zvláště první polovina byla dosti vydařená. Dobře postavená scéna, šikovně využitá v závěru první půle (koberec, fontánka). Modernější úprava hry, která navozovala dojem určité formy televizního sitcomu, mi nijak výrazně nevadila. Jen škoda slabší druhé poloviny. Hlavně její začátek, je dle mě nevydařený. Herecky z velké části samé dobré výkony, nikdo příliš nevynikal, ale ani nezapadl. Pokud někoho vyzdvihnout tak V. Polák, V. Čapka a L. Bělašková. Celkově tedy 65%.
(zadáno: 28.6.2012)
Je pravda, že je to zvláštní mix činohry, opery a trochu toho muzikálu. Ale tak nějak se to strefilo na moji notu a musím přiznat, že zvláště první polovina se mi docela líbila. Bohužel druhá mi přišla slabší a hlavně pak závěr takový nevýrazný. Některé písně mi též úplně nezapadly do dějového konceptu a překvapivě R. Krajčovi bylo při zpěvu špatně rozumět. Jinak ale všichni herci u mě zahráli velmi dobře, vyzdvihl bych především Pavlu Baretovou a Miloslava Königa. Kvituji též scénu a kostýmy. Celkově 65%.
(zadáno: 27.6.2012)
Vcelku příjemná a nenáročná komedie, která má ale hlavní problém v příběhu samotném. Zápletku bych určitě nenazval brilantní a s aktuálností politické satiry bych to též nepřeháněl. Je tam však několik povedených a vtipných momentů, to jistě ano. Hlavní zásluhu na spíše pozitivním dojmu mají velmi dobré herecké výkony a to především Petra Štěpánka a Chantal Poullain.
(zadáno: 16.6.2012)
Oceňuji hlavně nápad, zpracování a výběr písní...krásně jsem se vrátil do 90. let :-)
Samotný příběh mě bohužel tolik neuchvátil, byť o něj zde až tolik nejde.
Nicméně je zde několik velmi dobrých scén a u nich jsem se bavil slušně. Vyzní určitě lépe pokud ve stejný večer vidíte i další díly.
(zadáno: 7.6.2012)
Zajímavá a určitě aktuální hra. Člověk se u ní rozhodně musí zamyslet nad tím kde je hranice využívání techniky a kdy vlastně ještě technika slouží nám a ne naopak...Celkově dobře zpracované téma nástupu "hraček od applu".
Nicméně z divadelního hlediska mě to až tolik nechytlo. Některé scény považuji za povedené, jiné již méně. Většinu času jsem se bavil, ale zůstalo to u mě spíše jen na povrchu, hlubší zážitek se nedostavil. Přesto myslím netradiční hra co stojí za vidění.
(zadáno: 15.5.2012)
Zrada je vcelku příjemná oddychovka, která pobaví a zaujme. Oceňuji retrospektivní ráz inscenace a dobře vykreslené vztahy jednotlivých postav. Nejvíce mě zaujala její prostřední část odehrávající se v Benátkách a těsně po nich, závěr pak již maličko slabší.
Staré časy jsou pak trochu jiné kafe. Přeci jen složitější hra, ze které si asi každý odnese trochu něco jiného. Pro mě jistě zajímavě vykreslená rozpolcenost hlavní představitelky do dvou postav. Ale bohužel jsem se i tak občas lehce ztrácel. Herecky je zde nejlepší P. Špalková.
(zadáno: 22.3.2012)
Přiznávám, že tohle pro mě byla trochu silná káva a úplně vše jsem tak nějak nepobral. Chyba byla, že jsem si program přečetl až po představení, jinak bych byl o něco chytřejší. Ale i tak oceňuji zajímavé zpracování i herecké výkony a určitě se našlo hodně myšlenek, které zaujaly a které mi i něco řekly.
Jen menší varování: opravdu si zde zjistěte na co vlastně jdete ať nejste překvapeni formou hry stejně jako postarší pár vedle mě, kterému se to očividně od začátku nelíbilo a po skončení chvatně opouštěl sál...
(zadáno: 23.2.2012)
Příjemná hra, která určitě neurazí. Ale bohužel mě ani nijak přehnaně nenadchla. Pro mě slabší první polovina bez výrazného momentu. Na začátku druhé svěží nový vítr v podobě Pavla Tesaře a na jejím konci pak výborný monolog Jana Meduny. Přišlo mi škoda, že právě on byl v druhé půlce zatlačen trochu více do pozadí a hlavní tah přebral spíše Jiří Wohanka. I přesto ale Medunův výkon hodnotím jako nejlepší a zároveň největší klad této inscenace. Celkově 65%.
K tomu potěšilo zvolení doprovodných tónů z mé oblíbené melodie :)
(zadáno: 28.1.2012)
Maryša převedená do současnoti a dle mého názoru povedeně. Byť je to spíš sled zajímavých nápadů a scének dávajících dohromady jakýsi zkrácený děj Maryši. Více věcí by si zasloužilo šířeji rozvést a vytěžit z toho více. I přesto musím přiznat, že jsem se dobře bavil. Herecky zahrané velmi dobře. Obvzláště se mi líbila Zuzana Stavná. Scény s  ní a Janou Strykovou patří k nejlepším v této inscenci.
(zadáno: 27.12.2011)
Dobrý začátek, který mě docela navnadil. Bohužel pak přišel menší útlum. Prostřední část mě nějak nesedla, hra balancuje mezi černou komedií a fraškou a pořádně tak nějak není ani jedno. Naopak závěr se zase povedl a dosti trefně hru zakončil (ale závěrečná scéna byla navíc). Je zde tedy jasné poselství "nestavět život na materiálních hodnotách", ale i tak se z toho dalo vytěžit trochu více...Herecky dobří K. Halbich, R. Jašków a M. Pospíchal. Celkově hra u které se pobavíte, ale úrovně "ředitele" nebo "negativního myšlení" nedosahuje.
(zadáno: 16.11.2011)
Pěkná, úsměvná hra, která na mě ale bohužel nijak více nezapůsobila. Obsahuje několik moc pěkných momentů, oba herci se snaží a hrají dobře, i závěr hodnotím kladně. Nicméně jako celek je to spíše průměrné a ve srovnání s jinými tituly v tomto divadle nemohu hodnotit příliš vysoko. 65%
(zadáno: 2.11.2011)
Bohužel hra ve mě nezanechala nějaký silnější dojem. Hlavní první polovinu hodnotím jako slabší. V druhé, hlavně na jejím začátku, to již bylo o něco lepší. Ale přesto dost scén mi přišlo bez náboje, atmosféry, nevyvolalo žádné emoce...Nicméně i tak musím ocenit velmi dobrý výkon všech tří sester a obzvláště Magdaleny Zimové a pak také Jana Vondráčka. Hlavně díky nim je ve hře několik zajímavých míst, která zaujmou.
(zadáno: 23.9.2011)
Není to špatné, ale bohužel do výborného zážitku tomu u mě ještě leccos chybí. Hlavně samotná hra mi přišla slabší. Je v ní několik povedených písní, ale žádná natolik chytlavá, aby mi zůstala v paměti i 2-3 dny po představení. Jiné písně jsou slabší, hlavně textově. Nicméně jsou zde i klady. Tím hlavním je O. Brzobohatý, který předvádí bravůrní výkon a táhne celou hru opravdu nahoru. Krom něj i výkony I. Chýlkové a M. Absolonové můj dojem ze hry vylepšují. Celkově v Praze muzikál co neurazí a věřím, že leckoho i potěší.
(zadáno: 3.6.2011)
Bohužel představení mě nezasáhlo tak silně jak jsem očekával. Jako celek to u mě nějak nefungovalo. Odcházel jsem spíše zmatený než spokojený s výborným zážitkem.
Nicméně bylo tam několik scén, které se mi hodně líbili a proto to v žádném případě neodsuzuji. První část se mi líbila nejvíce. Druhá naopak nejméně (ty písně v kabaretu bych klidně oželel). Herecké výkony velmi dobré, obzvláště výborná byla I. Uhlířová.
A přišli mi zbytečně dlouhé přestávky (každá skoro 30 minut). Scéna se tam tolik nepřestavovala...